Referenssit

Yhteistyössä kohti älykkäämpää päätöksentekoa

NCC on yksi Pohjoismaiden johtavista rakennusalan yrityksistä, jolla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yrityksen liikevaihto on lähes 5,4 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 14 400.

NCC Industry -liiketoimintayksikkö on osa NCC-konsernia ja keskittyy kivimateriaalien, asfaltin teolliseen tuotantoon sekä perustusten ja materiaalien uudelleenkäyttöön. NCC ja Trionan C7-tiimi ovat rakentaneet alustan, joka yhdistää useita järjestelmiä ja tuottaa yhtenäisen kuvan liiketoiminnasta.

Virtaviivaista ja vähennä virheiden riskiä

NCC Industrylla ei ennestään ollut keskitettyä järjestelmää hankkeidensa sekä niiden talouden hallintaan ja seurantaan. Sen sijaan he käyttivät käsin päivitettäviä laskentataulukoita. Työtapa oli aikaa vievää ja virheiden riski suuri. Tämä ei ole kestävää kilpailukykyiselle yritykselle matalalla katteella. NCC Industry etsi tiimien, esimiesten ja työmaajohtajien käyttöön työkalua, jolla voitaisiin hallita sekä optimoida projekteja ja prosesseja. Ensimmäinen askel oli löytää paikallinen, alaa tunteva IT-toimittaja.

"Tarvitsimme digitaalisen ratkaisun, jolla luoda yhteinen lähestymistapa koko alueelle ja edistää yhteisymmärrystä voitoista ja marginaaleista" Dag Werner, Business Relationship Manager, NCC Industry.

Hallinta tarjouksesta loppulaskuun saakka

Trionan ja NCC Industryn yhteistyön tulos: projektinhallintajärjestelmä projektien täyteen hallintaan aina tarjouksesta loppulaskuun saakka. C7 on rakennettu projektitietojen helppoon integrointiin muihin NCC Industryn järjestelmiin kuten talousjärjestelmään.

Trionan C7 Projects tarjoaa työkalut ja yleiskuvan, joten meidän ei tarvitse luottaa erilaisiin laskentataulukoihin. Se tuo meille toimintoja ja hallintaa tarjousten tehokkaaseen käsittelyyn, raportointiin ja laskutukseen johdonmukaisesti", lisää Dag. "Yhteistyö tiimimme ja Trionan välillä on ollut tehokasta. Olemme saaneet ideoita, mm. asfalttipäällystyksen erityiseen laskentatyökaluun, ja myös toteutettua ne, mikä mahdollistaa älykkäämmän päätöksenteon."

Kattava yleiskuva

C7 Projectsia käyttää tietojen käsittelyyn ja kuukaudessa noin 10 000 laskun luomiseen päivittäin 600 käyttäjää kolmessa maassa, 500 työryhmää mukaan lukien. NCC ja Triona jatkavat aktiivista yhteistyötä ja kehittävät useita sovelluksen toimintoja yhdessä.

NCC Industry arvioi, että se voi säästää yhteensä jopa puolet hallintoon käytetystä ajasta, 30 minuuttia laskua kohden ja jopa enemmän per tarjous. Ajan myötä se tuo merkittäviä säästöjä. C7 Projectsin onnistuminen on johtanut siihen, että NCC Industry on nyt ottanut järjestelmän käyttöön myös muissa liiketoiminnan osissaan kuten paalutusdivisioonassaan.

"Voimme kirjata kaikki resurssit reaaliaikaisesti kunkin työn jokaisessa vaiheessa, mikä auttaa meitä tekemään asfalttia mahdollisimman nopeasti ja tarjoamaan parasta mahdollista asiakaspalvelua", Werner päättää. "Triona on osoittautunut ennakoivaksi kumppaniksi, joka on halukas kuuntelemaan ja jolla on tekninen tietämys onnistuakseen."

"Yhteistyö tiimimme ja Trionan välillä on ollut tehokasta. Olemme saaneet ideoita ja myös toteutettua ne, mikä mahdollistaa älykkäämmän päätöksenteon." Dag Werner, Business Relationship Manager, NCC Industry

 

ncc-casefrontlogo.png

Asiakas: NCC Industry

Toimiala: Rakentaminen

Ongelman selvitys: NCC luotti laskentataulukoihin seuratakseen projekteja ja halusi löytää älykkäämmän, turvallisemman ja tehokkaamman tavan toteuttaa projekteja.

Ratkaisu: Trionan C7 Projects -tuote tarjoaa täyden hallinnan projekteissa aina tarjouksesta loppulaskuun saakka.

Avainsanat: #Projekt #Projektstyrning #Asfalt #Anbudskalkyl #Infrastruktur, #C7 Project #Anläggning #NCC