Referenssit

Triona on tärkeä kumppani Mestan digitalisaatiohankkeessa

Mesta AS on Norjan suurin teiden rakentamisen, käytön ja kunnossapidon urakointiyritys. Se vastaa merkittävästä osasta Norjan tieverkon toimintaa ja kunnossapitoa. Mestan asiakkaille on tärkeää varmistaa, että tiedot kirjataan oikein ja ne pysyvät tallessa. Triona on auttanut Mestaa kehittämään yrityksen päivittäisiä rutiineja, jotta tehokkuus ja toimitusvarmuus paranevat.

Norjan tiehallinto, Statens vegvesen, on Mestan suurin asiakas teiden käytön ja kunnossapidon alueella. Toimeksiantoon kuuluu tehtäviä aina teiden talvikunnossapidosta niiden puhtaanapitoon kesällä. Osana laajaa digitalisaatiohanketta Triona on auttanut Mestaa virtaviivaistamaan raportointia asiakkaille, esimerkiksi Norjan tiehallinnolle.

Triona Roadwork Assistantin avulla Mesta on pystynyt poistamaan ison osan manuaalisesta paperityöstä. Tämä on vähentänyt turhaa työtä sekä tarpeettomia riskejä, joita esimerkiksi puuttuvat kirjaukset aiheuttivat. Nykyään Mestalla on sujuvampi työprosessi ja turvallisempi tapa tallentaa lokikirjoja.

Käyttämällä Triona Roadwork Assistantia toimitussopimuksissa olemme digitalisoineet töiden raportoinnin. Kaikki lokikirjat ovat nyt sähköisiä, ja säästämme paljon aikaa, kun kaikki kirjaukset aika- ja paikkaleimataan automaattisesti. Digitaalisista lokikirjoista voi olla varma, että ne eivät katoa ja että ne ovat saatavilla myös toimistossa reaaliaikaisesti.“ Runar Nilssen, Mestan IT-päällikkö

SINUS infra tekee tiedon raportoinnista helppoa

Kun norjalaisten teiden varsille pystytetään uusia laitteita, kuten liikennemerkkejä tai suojakaiteita, ne on kirjattava NVDB-järjestelmään (Nasjonal VegDataBank). Aiemmin tienpitäjät, kuten Statens vegvesen, olivat suurelta osin itse vastuussa tietojen toimittamisesta. Nykyään vastuuta on siirretty myös urakoitsijoille, koska he toteuttavat tieverkon muutoksia. Selainpohjaisen SINUS infra -tuotteen avulla Mesta voi helposti raportoida tietoja suoraan kentältä NVDB:hen ilman kalliita välikäsiä.

Trionan ratkaisut ovat antaneet Mestalle myös edellytykset optimoida työnsuunnittelua. SINUS Photo -tuotteen avulla tieverkko dokumentoidaan 360°-valokuvauksen avulla, mitä Mesta on päättänyt kokeilla joissakin toimitussopimuksissaan. Valokuvaus auttaa dokumentoimaan tien tilanteen sopimuksen alussa, suunnittelemaan ajoreitit ja valmistelemaan työryhmät eri työkohteisiin.

Mesta on hyvä ja vaativa asiakas Trionalle! Urakoitsijana Mesta on osa yhtä tärkeintä asiakassegmenttiämme. Mestan korkeat vaatimukset ja odotukset myötävaikuttavat Trionan kehittämiseen. TRA-, SINUS Infra - ja SINUS Photo -käyttäjänä Mesta on tärkeä asiakas Trionalle. Olen erityisen vaikuttunut siitä, miten Mesta on ottanut käyttöön SINUS Infran tietojen toimittamiseen NVDB:lle. Se osoittaa, että he haluavat vakavissaan työskennellä tehokkaammin digitalisaation avulla.“ Rune Dragsnes, Triona Norjan toimitusjohtaja

Tietoruutu

Asiakas: Mesta AS

Tuote: TRA ja SINUS.Infra

RatkaisuDigitalisoitiin lokikirjat ja uuden datan kirjaaminen NVDB:hen (Nasjonal VegDataBank)

Avainsanat: #Digitalisaatio, #Tiedonkeruu, #NVDB, #Toimitussopimus